Programnaptár
<< 2022 Október >>
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31


Egyházmegyei hírek
- PÜNKÖSDI KÖNYVVÁSÁR...
- JÖJJ SZENTLÉLEK ÚRISTEN!...
- ?MINDIG ÉRKEZIK EGY SEGÍTŐ K...
- MÁJUS 31-IG VÁRJÁK A JELENTK...


Egyházmegyei programok


Keressen minket Facebookon:



Váci Egyházmegyei Karitász
2600 Vác, Hattyú u. 1. - Tel.: +36 27 814 174 - E-mail: caritas@vaciegyhazmegye.hu

HÍREK

Hír beküldése: hirbekuldes@karitasz.vaciegyhazmegye.hu

Adomány a Fóti Gyermekvárosban lakó migránsoknak
2015. Szeptember 29.

A Katolikus Karitász Váci Egyházmegyei szervezetével egy - a higiéniai ellátást segítő faházat, porszívókat, valamint ruhákat, tisztálkodási eszközöket, törülközőket adományozott a fóti Károlyi István Gyermekközpontnak szeptember 28-án.

A Katolikus Karitász idén júliusban kötött együttműködési megállapodást a fóti Károlyi István Gyermekközponttal, annak érdekében, hogy segítse az intézménybe kerülő kísérő nélküli kiskorú menekültek ellátását. Ennek keretében már több alkalommal szállított a Karitász törülközőt, takarókat, higiéniai eszközöket a központba.

Szeptember 28-án, a Katolikus Karitász Váci Egyházmegyei szervezetével újabb adományokat ad át; egy higiéniai ellátást segítő faházat, tisztálkodási szereket, lepedőket, törülközőket és párnákat. Az ünnepélyes átadón jelen volt Czibere Károly, az EMMI szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára, Soltész Miklós az EMMI egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára, Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója és Gyurcsán Csabáné, a Váci Egyházmegyei Karitász igazgatója. Az adományokat Kádas István, az intézmény igazgatója vette át.

Czibere Károly államtitkár az átadón hangsúlyozta: a kormány nem bevándorlóként, hanem gyermekként tekint a Fóton elhelyezett, kísérő nélküli kiskorúakra, és megköszön minden, nekik nyújtott, jó szándékú segítséget. Fontos, hogy minden támogatást megkapjanak az ide kerülő fiatalok, akkor is, ha úgy döntenek, hogy hosszú távon itt maradnak, de akkor is, ha csak néhány napig maradnak.

Soltész Miklós államtitkár kiemelte: nem az a fontos, hogy a fóti otthonban lévő gyermekek honnan érkeznek, hanem az, hogy sokat szenvedtek, sérülékenyek, így minden segítséget meg kell nekik adni. Ebben segítenek a karitatív szervezetek.

A Karitász részéről Écsy Gábor atya elmondta, a mai átadó talán az eddigi legláthatóbb eredménye a gyermekközponttal való együttműködésnek. A Karitász a továbbiakban is segíteni kívánja az intézményt, így a közeljövőben további támogató programokat is indít.

A gyermekek a legkiszolgátatottabbak, ők szorulnak leginkább védelemre, oltalomra - mondta Beer Miklós váci megyéspüspök. Kérte Isten áldását a faházra, amely „jelképezi azt a készséget, szeretet, amit a mi népünk az ide érkezők fele tanúsítani akar.”

A gyermekközpontban lévő kiskorú fiatalok száma folyamatosan változik, így az intézménynek nehéz felkészülni az ellátásukra. Segélyszervezetünk az intézmény vezetőségével egyeztetve támogatja adományokkal a központot, amelyek elsősorban a megnövekedett higiéniai ellátást segítik. Az adományok átadásakor 90 fiatal tartózkodott az intézményben.

A Katolikus Karitász a kiskorú menekültek nagy létszáma miatti megnövekedett igényekre való tekintettel júliusban kötött együttműködési megállapodást a fóti gyermekközponttal. A megállapodás értelmében szükség szerint élelmiszerekkel, tisztítószerekkel, tárgyi eszközökkel, valamint pszichoszociális és szabadidős foglalkozások megtartásával segítjük a gyermekotthon lakóit és az intézmény által ellátott, kísérő nélküli kiskorúakat.

Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerősének!
<< Vissza

Katolikus Karitász országos adományvonala (500Ft/hívás)