Programnaptár
<< 2024 Május >>
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031


Egyházmegyei hírek
- PÜNKÖSDI KÖNYVVÁSÁR...
- JÖJJ SZENTLÉLEK ÚRISTEN!...
- ?MINDIG ÉRKEZIK EGY SEGÍTŐ K...
- MÁJUS 31-IG VÁRJÁK A JELENTK...


Egyházmegyei programok


Keressen minket Facebookon:



Váci Egyházmegyei Karitász
2600 Vác, Hattyú u. 1. - Tel.: +36 27 814 174 - E-mail: caritas@vaciegyhazmegye.hu

HÍREK

Hír beküldése: hirbekuldes@karitasz.vaciegyhazmegye.hu

Karitász-önkénteseknek szerveztek tábort Domaszéken
2015. Augusztus 10.

A Katolikus Karitász augusztus első hetében rendezte meg nyári képzési táborát a Szeged melletti Domaszéken, hogy lehetőséget teremtsen az ország különböző pontjairól érkező önkéntesek számára a tapasztalatcserére és a karitatív munkához szükséges felkészültségük elmélyítésére.

A Karitász nyolc fő tevékenységi területét és az egyházi karitatív munka lelkiségét is magában foglaló komplex képzési program várta az ország 16 egyházmegyéjéből érkező hatvan önkéntest.

Segíteni a rászoruló családoknak, gyermekeknek, időseknek, válsághelyzetbe kerülteknek, szenvedélybetegnek, menekülteknek, hajléktalanoknak és bárkinek, aki bajba kerül. Segíteni őket anyagi és szociális nehézségeik leküzdésében, segíteni, hogy tudatosabb életet tudjanak élni, segíteni lelki problémáikban, segíteni az öngondoskodás felé vezető úton. Ezek a legfontosabb feladatai a Karitász önkénteseinek.


A Katolikus Karitász országos hálózatában több mint tízezer önkéntes tevékenykedik nap mint nap a rászorulókért. Ha kell, időseket látogatnak, élelmiszercsomagokat állítanak össze, ruhát válogatnak, gyermektábort szerveznek, gyógyszert adnak vagy éppen egy ház felújításában segédkeznek egy pusztító vihar után.

A Szegedhez közeli Domaszéken rendezett táborban a teljes egészében a Karitász munkájára épülő színvonalas előadások során lehetőség volt új ismereteket szerezni, majd a kiscsoportos beszélgetések alatt feldolgozni azokat, és a gyakorlati tapasztalatokat kicserélni. Nagy sikere volt a szituációs feladatoknak, amelyek során a témákhoz kapcsolódó valódi élethelyzetek által az elméletet megpróbálták a gyakorlatba is átültetni.

A szentmisék lehetőséget teremtettek az elmélkedésre, elcsendesedésre is. Az önkéntesek egyedül érkeztek a táborba, de néhány nap leforgása alatt igazi közösséggé váltak.

Hogy évről évre érdemes megszervezni lelkes önkénteseknek ezt a tábort, azt mindig a résztvevők véleménye igazolja leginkább. Íme egy sok közül: „Számomra az elmúlt napok sokat segítettek a munkám továbbgondolásában, a segítés helyes megszervezésében. Motiválni fogom az önkénteseimet egy hasonló programon, képzésen való részvételre. Hálásan köszönöm, hogy itt lehettem!”

A táborban a sok tudás mellett lelki üzeneteket is kaptak a résztvevők, amelyek erősíthetik őket a küldetésükben. A számtalan szép gondolat közül egy igazán fontosat hadd osszunk meg az olvasókkal: „Jobbá szidni senkit nem lehet, csak jobbá szeretni.”

Fotó: Zagyva Richárd

Forrás: Magyar Kurír

Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerősének!
<< Vissza

Katolikus Karitász országos adományvonala (500Ft/hívás)