Programnaptár
<< 2024 Április >>
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930


Egyházmegyei hírek
- EURÓPAI KOLPING KONFERENCIA ...
- FERENC PÁPA A MAGYAR ZARÁNDO...
- A REMÉNYBEN JÉZUSSAL TALÁLKO...
- ÚJ HULLADÉKTÁROLÓK ÉRKEZTEK ...


Egyházmegyei programok


Keressen minket Facebookon:



Váci Egyházmegyei Karitász
2600 Vác, Hattyú u. 1. - Tel.: +36 27 814 174 - E-mail: caritas@vaciegyhazmegye.hu

HÍREK

Hír beküldése: hirbekuldes@karitasz.vaciegyhazmegye.hu

NYÁRIDÉZŐ BESZÁMOLÓ
2013. Szeptember 20.

Hatvan önkéntes vett részt idén a Karitász önkéntesek táborában Domaszéken.

„Azt hittem, mindent tudok. Most magyarázatot is kaptam. Szerettem itt!” – ilyen, és ehhez hasonló véleményekkel zárult a Katolikus Karitász önkénteseinek nyári tábora.

Rendhagyó módon, idén is a Szeged melletti település lelkigyakorlatos háza adott otthont a Katolikus Karitász nyári táborának. A polgárok európai évében megrendezésre kerülő tábor célja kettős: az önkéntesek bővíthessék ismereteiket, valamint megismerkedjenek és ezáltal tapasztalatokat cseréljenek az ország különböző településein élő és tevékenykedő önkéntes társaikkal.

A résztvevők örömmel vették, hogy több, - így az egri, esztergom-budapesti, pécsi, szeged-csanádi, székesfehérvári, váci és veszprémi - egyházmegyei karitász igazgató is képviseltette magát a táborban, ezáltal közvetlenebb kapcsolatba kerülhettek velük, és megtapasztalhatták azt is, hogy velük együtt alkotnak egy egyházi szervezetet.

A tábor első napján először Écsy Gábor atya, a Katolikus Karitász országos igazgatója mutatta be az országos –, és az egyházmegyei karitász központok felépítését, majd Zagyva Richárd, a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász igazgatója mesélt a karitász 80 éves történetéről, végül pedig Árvai Ferenc atya, az Egri Főegyházmegyei Karitász igazgatója mutatta be a Karitász szerepét katasztrófa helyzetekben. A második napot Zöldy Pállal töltöttük, aki különböző élethelyzetek és szituációk segítségével mutatta be a hétköznapi kommunikáció fontosságát. Másnap pedig Klesitz Angela tartott előadást A szükséges szeretetről. Csütörtökön Pálmainé Lakatos Enikő ismertette saját, plébániai karitász csoport (át)alakítása során szerzett tapasztalatait, majd pedig vendégeink voltak az idei Grundtvig program önkéntesei is, Fél Terézia és Fojta Péterné, akik 3 hetes erdélyi élményeikről meséltek.

A tábor során lehetőség nyílt az önkéntesek számára, hogy a vezetőség felé kérdéseket intézzenek, vagy akár négyszemközti beszélgetésben osszák meg kérdéseiket, problémáikat.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is volt lehetőség a szabadidő hasznos eltöltésére: volt kézműves foglalkozás, torna, társasjáték, filmvetítés, karaoke, kirándulás Szegeden, fürdés Mórahalmon. Az utolsó este pedig a tábor során együtt dolgozó csoportok adtak elő a tábor témáihoz, vagy épp a karitász mindennapjaiból vett vicces jeleneteket.

Az ünnepi záró szentmise után, melyet Kis-Rigó László, a szeged-csanádi megyéspüspök celebrált, mosolygós arcú, feltöltődött önkéntesek indultak haza, hogy tovább folytassák munkájukat, küldetésüket.

„Szorongó belsővel kezdek összecsomagolni. Ebben a pár napban olyan védőburokban éreztem magam, mint már régen. Gazdagodtam tudásban, lélekben. Reményt és erőt kaptam ahhoz, hogy félelmeimet legyőzzem, hiszen még sok jó ember van a földön.”

Kukor Eszter

Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerősének!
<< Vissza

Katolikus Karitász országos adományvonala (500Ft/hívás)