Programnaptár
<< 2024 Április >>
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930


Egyházmegyei hírek
- A PORNOGRÁFIA GYERMEKEKRE GY...
- ZENESZERZÉS ÉS SAJTÓAPOSTOLK...
- AZ ISTEN SOKKAL JOBB, MINT A...
- TÍZ ÉVE NEM VONZOTT OLYAN SO...


Egyházmegyei programok


Keressen minket Facebookon:



Váci Egyházmegyei Karitász
2600 Vác, Hattyú u. 1. - Tel.: +36 27 814 174 - E-mail: caritas@vaciegyhazmegye.hu

HÍREK

Hír beküldése: hirbekuldes@karitasz.vaciegyhazmegye.hu

EU ÉLELMISZERSEGÉLY
2013. Szeptember 18.

A Katolikus Karitász immár 7 éve tevékenykedik az EU Élelmiszersegély programban.
Az Európai Unió által finanszírozott EU-élelmiszersegély Programot a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal szervezi meg minden évben.
Az országos program keretében az EU-s forrásból előállított élelmiszereket az MVH a vele szerződött segélyszervezetek közreműködésével juttatja el a magyarországi rászorulók részére.

A Katolikus Karitász immár 7 éve tevékenykedik az EU Élelmiszersegély programban, melynek célja a nehéz helyzetben élő emberek számára történő segítségnyújtás élelmiszeradományok útján. A magyar gazdáktól az állam EU forrásból felvásárolja az eladhatatlan termékeket, ezek az intervenciós készletek. A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal közbeszerzési eljárás útján a gyártókkal különböző termékeket gyártat le, melyeket élelmiszer tárolására alkalmas raktárakba szállíttat. A minőségi bevizsgálás és az MVH engedélye után lehet kiszállíttatni a raktárakból a segélyeket, amely így jut el a településekre és a rászorulókhoz.

A Katolikus Karitász az ún. csillag-pontos elosztási rendszert alkalmazza, ami azt jelenti, hogy a raktárból nagy teherbírású kamionokkal kiszállítatjuk az árut egy vagy több településre. Lerakodásra és több gépkocsi parkolására alkalmas lerakodóhelyet keresnek, ahová kisebb autókkal érkeznek a környező településekről. Ott rakodják át a településenkénti mennyiségeket és viszik el saját falujukba, ahol 4 napon belül kiosztják a rászorulóknak az élelmiszersegélyt, valamint aláíratják az átvett mennyiségről szóló  dokumentumot (kiosztási adatlap).

Az EU Élelmiszersegély program keretében a Katolikus Karitász 2013-ban két fordulóban több ezer tonna élelmiszert osztott ki a rászorulóknak.

A Váci Egyházmegyében 20 település vesz részt az élelmiszersegély programban.

Nógrád megyében: Karancsság, Szécsényfelfalu, Endrefalva, Pásztó, Piliny, Szalmatercs, Hugyag, Nógrádszakál, Buják, Ecseg, Kozárd, Ludányhalászi

Pest Megyében: Szokolya, Vecsés, Verőce, Ipolydamásd, Kismaros, Nagymaros, Márianosztra, Zebegény

A 2013. évi program keretében tésztaféléket, édesítőszert, tejport, osztottunk. A programban önkéntesek, Karitász dolgozók, családsegítők és önkormányzati alkalmazottak működnek közre.

Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerősének!
<< Vissza

Katolikus Karitász országos adományvonala (500Ft/hívás)