Programnaptár
<< 2024 Április >>
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930


Egyházmegyei hírek
- ÚJ HULLADÉKTÁROLÓK ÉRKEZTEK ...
- IMÁDKOZZUNK NEMZETÜNKÉRT, HO...
- ADÓJÁNAK 1%-ÁVAL KÉRJÜK, TÁM...
- "ISTEN MAGA AZ ÉLET ÉS ...


Egyházmegyei programok


Keressen minket Facebookon:



Váci Egyházmegyei Karitász
2600 Vác, Hattyú u. 1. - Tel.: +36 27 814 174 - E-mail: caritas@vaciegyhazmegye.hu

HÍREK

Hír beküldése: hirbekuldes@karitasz.vaciegyhazmegye.hu

SZŐDLIGETI NAPKÖZIS TÁBOR BESZÁMOLÓ
2014. Július 30.

Az előző évekhez hasonlóan, a 2014. év júliusában is megszerveztük a sződligeti plébánián a napközis nyári táborokat, amelyben szép számmal vettek részt a gyerekek.

Változatos és színes, szabadtéri és benti foglalkozásokat, programokat biztosítottunk a számukra.

Táborunk első napján kerékpárral Vácdukán keresztül Vácra érkeztünk, ahol ebéd után a Duna parton fociztunk, majd délután visszaérkeztünk Sződligetre. A további napokon kézműveskedtünk a plébánián és a plébánia udvarán közösségépítő játékokat játszottunk.

A gyerekek képességeinek kibontakoztatása és a kreativitásuk fejlesztése mellett nagyon fontosnak tartjuk a lelki fejlődésüket és a lelki egészség biztosítását. Ezért kiemelkedő helyet foglalt el a programunkban az ima és lehetőség szerint a gyerekekkel folytatott személyes beszélgetések is. zarándoklatot is szerveztünk Márianosztrára, ahol a kegytemplom megtekintése után a kálvária-kápolnához is ellátogattunk. Ezen a napon étteremben ebédeltünk, ami néhány gyerek számára különös élmény volt, mivel a család csak nagyon ritkán engedheti meg magának, hogy étteremben ebédeljen.

A Verőcei kalandparkból is örömteljesen és élményekben gazdagon térhettek haza a gyerekek, ahol próbára tehették a bátorságukat, erejüket, állóképességüket, egyensúlyozó képességüket és ügyességüket.

Július utolsó hetében az óvodások napközis táborát szerveztük meg a plébánián. Ennek a hétnek a témája: „Egy színes történet” volt, azért mert a színeknek jelentésük van és ez által közvetítették nekünk a történetet. Nagyon egyszerű a színek használatával valamit elmagyarázni. Minden gyermek megértett, hogy mit akarunk mondani, még az is amelyik nem tud olvasni. A szavak nélküli könyvet világszerte használják és még csak le sem kell fordítani. Nagyon különleges és szinte ünnepélyes módja ez annak, hogy a gyerekekhez eljuttassuk az örömhírt, az evangéliumot.

A gyerekeket elvittük a „Kincsem lovardába”, ahol megtapasztalhatták a lovaglás örömét. Másnap pedig agyagozás volt a programunk, amikor a helybéli keramikus látta vendégül a táborozókat és ott elkészíthették a műalkotásokat.

Különösen jól érezték magukat a gyerekek a buszos kiránduláson, amikor Diósjenőre látogattunk. Megtapasztalhatták a természet szépségét, vidáman játszottak a szabad és friss levegőn, az erdőben. Állatokat simogattak és a jól felszerelt játszótéren is jó kedvvel játszottak.

A táborunk ünnepélyes táborzáróval ért végett, melyre meghívtuk a táborban résztvevő gyerekek családjait. Lángost sütöttünk és közösség építő játékokat játszottunk a plébánia udvarán.

Sötétedéskor hangulatos tábortűz mellett énekeltünk gitárral és a szülőkkel beszélgettünk, megosztottuk a táborban átélt élményeinket, abban a reményben, hogy jövőre újra részt vehetnek a gyerekeik az általunk szervezett táborokban.

Istené a dicsőség, miénk az öröm!

Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerősének!
<< Vissza

Katolikus Karitász országos adományvonala (500Ft/hívás)