<< 2017 Január >>
02030405060708

- Ferenc pápa üzenete a vándor...
- A SZENTATYA, FERENC PÁPA ÜZE...
- Rólunk írták: EMLÉKMŰ AZ EGY...
- KARNAGYI JUBILEUM...

2600 Vác, Migazzi tér 6. - Tel.: +36 27 814 174 - E-mail: caritas@vaciegyhazmegye.hu

CSOPORTOK

Aszód Aszódi Karitászcsoport

Cím: 2170 Aszód, Szabadság tér.2
Karitászcsoport vezető: Klamár Klára
E-mail: zamili56@gmail.com
Telefon:06 30/740-3997

Az aszódi Karitász Csoport tevékenységéről a 2013-as esztendőben

A karitatív teendőket rendszeres találkozóinkon beszéljük meg és ezeket az alkalmakat közös imával zárjuk. A csoportban, ahogyan az apostolok egykor, úgy mi is tizenketten vagyunk.
Az évi rendes tevékenységnek vannak állandó, ismétlődő mozzanatai és vannak esetiek. Az utóbbiakhoz sorolható az adományok fogadása és osztása Aszód területén. Minden hónap első hétfőjén vagy, ha az ünnepnap, akkor a második hétfőjén fogadjuk az adományozókat és ezeknek a napoknak a délutánján történik az adományosztás. Ez alól mindössze két nyári hónap a kivétel: július és augusztus. Ekkor szünetel az adományosztás.
Elkészült a csoport karitász zászlaja, melyet kis alkalmi ünnepség keretében szentelt meg Gyurkovics István atya.
A tavalyi évben, ahogyan már előbbi is, az Ökumenikus hittantábor rendezvényein segítőként voltak jelen a csoport tagjai. Az aszódi Katolikus hittantáborba pedig anyagi segítségünkkel két rászoruló fiatal jutott el.
Családnapon együtt imádkoztunk és pihentünk a Hitéleti Központ kertjében, ahol bográcsgulyás volt a közös ebéd.
Szeptemberben a Galgamenti Élő-rózsafűzér Zarándoklaton zarándokként és vendéglátóként volt jelen a csoport.
Figyelünk az idős, egyedül élő emberekre és a szociálisan rászorulókra. Októberben újra megszerveztük a Napsugaras ősz nevű rendezvényünket, melyen az idős katolikus testvéreinket láttuk vendégül egy filmvetítésre és szerény agapéra.
Részt vettünk a sárospataki Váci Egyházmegyei Karitász találkozón, ahol a szervezet tevékenységéről hallhattunk és tanúi lehettünk az egyházmegyei elismerések átadásának.
Az évet immár hagyományosan adventi vásárral és kézműves foglalkozással zártuk.
A programokat csapatmunkával valósítottuk meg, éves tevékenységünket a Váci Egyházmegyei Karitász is segítette.

Klamár Klára
karitászcsoport vezető