Programnaptár
<< 2021 Szeptember >>
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930


Egyházmegyei hírek
- ELHUNYT VODNÁK JÓZSEF ATYA...
- GÉZ A PAPJAINKÉRT ? HATVAN Z...
- BEFEJEZŐDÖTT A SALGÓTARJÁNI ...
- A JÖVŐ EGYHÁZÁT LÁTTAM A NEK...


Egyházmegyei programok


Keressen minket Facebookon:Váci Egyházmegyei Karitász
2600 Vác, Hattyú u. 1. - Tel.: +36 27 814 174 - E-mail: caritas@vaciegyhazmegye.hu

CSOPORTOK

Sződ Sződi Mária Karitászcsoport

Cím: Rk. Plébánia
2134 Sződ, II. János Pál Pápa tér 1.


Karitászcsoport vezető: Czinegéné Vincze Anna
Telefon: 06 30/330-8223
E-mail: lalujaanna19952@gmail.com


A Sződi Mária Karitász Csoport bemutatkozása

2008. márciusában alakultunk, négy fővel kezdtük meg szolgálatunkat. Istennek hála mostanra (2014.) már tizenhatan vagyunk.

Urbanik György plébános atya készségesen bocsátotta rendelkezésünkre a sződi plébánia garázsának felét, melyben a ruha adományokat tudjuk tárolni, és szétválogatni. Havonként első szombaton ruhaosztást tartunk az érdeklődők számára.

Évente kétszer adunk élelmiszer csomagot a rászorulóknak, húsvétkor és karácsonykor harminc, negyven családnak tudunk ezzel segíteni, és örömet szerezni.

Minden hónap közepén tartunk összejövetelt plébániánkon, ilyenkor megbeszéljük a soron következő teendőket, köszöntjük az abban a hónapban névnapjukat tartó társainkat. Gyűléseinket rendszerint imával és énekkel kezdjük, majd így is fejezzük be, ezzel kérünk az Úrtól lelki támogatást, és kellő alázatot munkánk végzéséhez. Tagjaink minden összejövetel alkalmával 200 Ft-tal járulnak hozzá a feladatok anyagi hátterének biztosításához.

Programjaink, amiket szívesen vállalunk, és rendszeresen végzünk:

* Hősök napján részt veszünk a szabadtéri szentmisén, és énekkel emlékezünk meg a háborúkban elesettekről.
*Gyermeknapi rendezvényen is mindig ott vagyunk, zsíros kenyeret osztunk, valamint a tagok által sütött süteményekkel kínáljuk a gyerekeket és a vendégeket.
*Úrnapján az egyik sátrat csoportunk díszíti fel, már korán reggel nekilátunk, mikor készen van, megyünk a misére, utána pedig a körmenetre.
*Falunapi programokon egész nap kint vagyunk, közösen főzünk valamit bográcsban, jól érezzük magunkat így együtt. Az elkészült étellel és a szokásos házi süteményeinkkel szívesen kínálunk meg minden éhes vendéget. Évről-évre vidám jelenet előadásával is segítünk hozzájárulni a jó hangulathoz.
*Húsvétra készülve takarítunk a templomban és környékén, hogy az ünnepre minden szép tiszta és rendes legyen.
*Nagyhéten keresztutat végzünk. A plébánia udvarán szépen megterítve, fogadjuk a gyalogos zarándokokat, meleg étellel, süteménnyel és pogácsával. Kicsit beszélgetünk, s amikor már pihentek és jóllaktak, elbúcsúzunk tőlük.
*Augusztus 20-án Szent István királyunkra emlékezünk, a szentmisét követő műsorban Buzogány Márti szervezésében szintén énekkel veszünk részt.
*A gyerekek nyári két hetes táboroztatásában is segédkezünk, mi készítjük a napi meleg ebédet kb. 30-40 fő részére. Ebben az évben a plébániai gyerek tábor július 7-18-ig lesz.
*A szüreti felvonulásra népviseletbe vagy bolondos „cigány jelmezbe” öltözve megyünk el.
*Az évet jótékonysági előadásunkkal fejezzük be. Pásztorjátékot vagy más műsort adunk elő. 2013-ban a régi sződi lakodalmak hagyományait elevenítettük fel.

Röviden így foglalnám össze éves szolgálatunkat, megköszönve Isten segítségét és kegyelmét, mellyel erőt ad hozzá.

Kívánok minden csoportnak jó egészséget és erőt, az Úr áldását kérve munkájukra.

Sánta Sándorné a karitász csoport vezetője Sződ
<< Vissza

Katolikus Karitász országos adományvonala (500Ft/hívás)