Programnaptár
<< 2021 Szeptember >>
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930


Egyházmegyei hírek
- ELHUNYT VODNÁK JÓZSEF ATYA...
- GÉZ A PAPJAINKÉRT ? HATVAN Z...
- BEFEJEZŐDÖTT A SALGÓTARJÁNI ...
- A JÖVŐ EGYHÁZÁT LÁTTAM A NEK...


Egyházmegyei programok


Keressen minket Facebookon:Váci Egyházmegyei Karitász
2600 Vác, Hattyú u. 1. - Tel.: +36 27 814 174 - E-mail: caritas@vaciegyhazmegye.hu

CSOPORTOK

Tápiógyörgye Szent Anna Karitászcsoport

Cím: Római Katolikus Plébánia
2767 Tápiógyörgye, Szentháromság tér 1.

Karitászcsoport vezető: Kozma Lászlóné
Telefon: 06/53 383 407
06 /70/240-5220
E-mail: majkut.gizi@t-online.hu

A Karitászcsoport bemutatkozása az alábbiakban olvasható:

Karitasz csoportunk 2015. novemberében alakult meg. A vezetőség mellett 10 aktív tagunk van. Összejöveteleinket minden hónap második szombatján tartjuk a Szent Anna Plébánián. Lelkivezetőnk Kovács Attila plébános.
Az első találkozóra meghívtuk a szomszéd községből Kármán János plébánost, aki tartalmas előadást tartott a Karitász mozgalom lelkiségéről.
Karitász csoportunk nagyon fontos vállalása, hogy segítsük egyházközségünk életét. Részt vállalunk a templomi és templom körüli munkálatokból, helyi vállalkozók bevonásával segítjük a helybéli rászorulókat. Karácsony előtt 55 családnak tudtunk adni Karitász jellel ellátott élelmiszercsomagot. Most készülünk ruhát osztani. Végeztünk két mélyszegénységben élő családnál környezettanulmányt és kérünk számukra segítséget. Feltérképezzük a helyi iskolavezetés bevonásával, kik a nagyon szegénysorban élő családok, gyerekek. Igyekszünk kapcsolatot tartani a helyi önkormányzat családsegítőivel.
Néhány hónapos munkálkodásunk rádöbbentett arra, milyen kevesek vagyunk és mennyi a tennivaló. A hiányt pótló feladat sürget! Bár a türelem és a békesség nagyon fontos az egységhez, amit igyekszünk építeni önmagunkban, csoportunkban és környezetünkben.
Nagy lelki segítség az, hogy templomunkban minden csütörtökön a szentmisét Szentségimádás követi. Igyekszünk ezen részt venni. Vállalunk vasárnapi szentmisén felolvasást. Igyekszünk lelki segítséget adni idős, magányos embereknek. Tapasztaljuk, hogy gyermekprogramjainkra szívesen eljönnek azok az idősek, akiknek öröm a gyerekek között kötni-varrni, fonni stb. Nagyon fontos lesz megkeresni és bevonni majd őket foglalkozásainkra.
Kidolgoztunk egy éves munkatervet „Tegyetek jót, ha tudtok!” felkiáltással, gyermekek számára. Elsősorban a mély szegénységben élő iskolás gyerekeket szólítjuk meg plébánosunk filiáiból is. Három egyházközség gyerekeit igyekszünk összefogni havonta egyszer, nyáron is.( A programtervet mellékeljük.)Szeretnénk ezen kívül Karitász tábort szervezni a következő nyártól. Szeretnénk azokon a lelkigyakorlatokon részt venni, amit meghirdetnek Karitász vezetőknek. Szeretnénk értő füllel és szívvel éberen figyelni azokat a jeleket, amiket felfognunk kell ahhoz, hogy egymással és a csoportunk segítségére várakozó emberekkel értsük egymást. Szeretnénk megértésre és szeretetre hangoló kapcsolatot építeni a helyi önkormányzat képviselő testületével, a helyi intézményekkel, kisvállalkozókkal.

Minden igyekezetünk tenni ezt azokért az emberekért, akik megértésre, szeretetre vágynak. Azokért, akik szeretetéből tovább épülünk.
Az Irgalmasság éve nagyon jó kiindulási alap. Programjaiból, tanításából igyekszünk munkánkhoz sokat meríteni.
Pénzügyi kérdésekben még keressük a lehetőségeket. Megnyugtató, hogy pénzügyeinket egy könyvelő vezeti majd. Egyelőre tájékozódunk és kapcsolatokat keresünk ahhoz, hogy céljainkhoz anyagi forrás is legyen.

<< Vissza

Katolikus Karitász országos adományvonala (500Ft/hívás)