<< 2017 Június >>
01020304

- AZ ÚJ-HATVANI ISKOLÁSOK A TI...
- ÚRNAPJA A VÁCI SZÉKESEGYHÁZB...
- FELNŐTTKÉPZÉS...
- SZENTSÉGIMÁDÁS A HETÉNYI KÓR...

2600 Vác, Migazzi tér 6. - Tel.: +36 27 814 174 - E-mail: caritas@vaciegyhazmegye.hu

CSOPORTOK

Felsőpakony Felsőpakonyi Karitászcsoport

Cím: 2363 Felsőpakony,
Karitászcsoport vezető: Dr.Fitos Dóra
E-mail: pakonyka@gmail.com
Tel: 06 20 486 77 02.

A Felsőpakonyi Katolikus Karitászcsoport 2013. november 24-én alakult meg a gyáli csoporttal együtt.

Felsőpakony egy 4.000 főt számláló zsákfalu Budapesttől 20 km-re déli irányban. Szép, virágos kis település, de mint sajnos mindenhol, rászoruló emberek itt is vannak. A csoportot Hefler Gábor plébános atyával, és Fekete Roland káplán atyával alapítottuk. Akkor még csak nyolcan voltunk, de számunk egyre gyarapszik,- többnyire lelkes fiatalokkal. 2013. karácsonya után már túl voltunk egy sikeres élelmiszerosztáson, és egy kisgyerekeknek szánt cipős-doboz akción is. Azóta pedig – a helyi családsegítővel kölcsönösen együttműködve, - folyamatosan felkeressük a rászorulókat és igyekszünk ott lenni, ahol szükség van. Ilyenkor az emberek adományaiból kis élelmiszercsomagot készítünk, és szép bibliai idézettel teleirt kis kártyát is viszünk jókívánságokkal. Mindig megörülnek nekünk. Ennél már csak a mi örömünk nagyobb, amikor hazajövünk, mert jót tenni olyan jó!
2 hét múlva ruhaosztást szervezünk, most arra készülünk. Hisszük, hogy ha jó célért küzdünk, akkor Isten mindig mellettünk áll és irányt mutat. „Mi erősek pedig tartozunk azzal, hogy az erőtlenek gyengeségeit hordozzuk, és nem a maguk kedvére éljünk.” Róma 15,1