<< 2017 December >>

- MIKULÁS ÜNNEPSÉG A VÁCI PÜSP...
- BEFEJEZŐDÖTT A PÜSPÖKI KONFE...
- ADVENT ELSŐ VASÁRNAPJA CSÉPÁ...
- ADVENTI KÉSZÜLŐDÉS 1. RÉSZ -...

CSOPORTOK

Szolnok Karitászcsoport vezető: Széllné Haraszti Magdolna
E-mail: harasztimagdolna@freemail.hu
Telefon:06/30-327-12-97

Lakcím: Római Katolikus Plébánia
5000 Szolnok, Templom u. 8-10.

A Szolnoki Belvárosi Plébánia tizenöt önkéntes munkatársból és egy főállású vezetőből álló Karitász Csoportja huszonkét esztendeje látja el hivatását.

Fő tevékenységi körünk, hogy heti rendszerességgel osztunk ruhaneműt a rászorulóknak, közöttük hajléktalanoknak. A hideg téli időszakban a ruhaellátást meleg teával és péksüteménnyel is kiegészítjük, illetve két ünnepen, karácsonykor („szegények karácsonya”) és húsvétkor hideg élelemből álló csomagokat is adunk át nehéz helyzetben levő családoknak. A heti alkalmakon harminc-negyven, az ünnepi szolgálatainkon százhúsz, százötven rászoruló szokott részt venni.

Másik fontos munkaterületünk, hogy lehetőségeink szerint hátrányos helyzetű gyermekek iskolai étkezésének költségét is fedezzük. Előző évben harminc gyermek jutott így rendszeresen meleg ebédhez.

Felsorolt szolgálatainkon kívül változó számban naponta látjuk el azokat konzervvel, cukorral, liszttel, tésztával és hasonló hideg, illetve tartós élelemmel, akik ilyen kéréssel keresnek fel bennünket.

A fizikai ellátáson kívül munkatársaink betegeket, időseket is látogatnak, támogatnak, szükség esetén életviteli tanácsokkal, ügyintézési segítséggel is igyekeznek problémáik megoldásában közreműködni. Tanári végzettségű munkatársaink emellett tanulási nehézséggel küszködő gyermekek térítés nélküli korrepetálását is ellátják.

Természetesen felsorolt tevékenységeinket pusztán önmagunk erejéből nem tudnánk végezni. Bár lehetőségeink szerint pénzügyi terheinek viselésében is részt veszünk, fő anyagi hátterünket olyan önzetlen magánszemélyek és vállalkozók adományai jelentik, akik szívügyüknek érzik elesett embertársaink támogatását, amiben szolnoki Karitász Csoportunkat tekintik megbízható partnernek.