<< 2019 Április >>

- EGYHÁZMEGYEI SZAVALÓVERSENY ...
- A MAGYAR KATOLIKUS PÜSPÖKI K...
- Ferenc pápa üzenete a szegén...
- A VÁCI EGYHÁZMEGYE KERESZTÉN...

PROGRAMOK

KARITÁSZ LELKINAP 2019. április 13-án
2019. Április 4.

Szeretettel várjuk a Váci Egyházmegye területén működő karitász önkénteseinket a 2019. április 13-án tartandó Karitász lelki napra.

Program:
9.30-tól gyülekező és regisztráció a Galamb utcai Oktatási Központban - az autóval érkezők a regisztrációnál kérjenek parkoló kártyát!

10.00 óra Szentmise a Fehérek templomában (Vác főterén található), mely főcelebránsa Szíjártó László atya - a Veszprémi Egyházmegyei Karitász igazgatója; továbbá velünk lesz Urr Zsolt Ipoly vácrátóti és Tamási József kartali atya is

11.00 óra Beszámoló a 2018-as évről

11.15-től Szíjártó László atya lelkigyakorlatos beszéde

Nemzetközi konferencia "Keresztényüldözés a történelemben" címmel Budapesten
2019. Március 29. - 2019. Április 11.

Szeretnénk figyelmükbe ajánlani a "Keresztényüldözés a történelemben" című konferenciát, mely 2019. április 11-én 10 órától kerül megrendezésre Budapesten.

A konferencia a Miniszterelnökség Az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkársága, a Konrad Adenauer Stiftung és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Honvédelmi Jogi és Igazgatási Tanszék Vallás és Biztonság Szakcsoportjának közös szervezésében valósul meg.

A rendezvény fővédnöke: Dr. Erdő Péter bíboros, prímás

Részletes program a mellékletben található. A délutáni kerekasztal-beszélgetés egyik tagja Zagyva Richárd - a Katolikus Karitász igazgató helyettese lesz.

Helyszín: NKE Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar
Zrínyi Miklós Laktanya és Egyetemi Campus, Díszterem
1101 Budapest, Hungária krt 9-11.)

A részvételi szándékot 2019. április 09-én 12:00 óráig az alábbi linken kell jelezni egyénileg: https://reg.uni-nke.hu/index.php/868114?lang=hu

ERZSÉBET napi programok
2018. November 6.

Szeretettel hívjuk és várjuk Önt és kedves családját a Karitász védőszentjének - Árpádházi Szent Erzsébetnek az ünnepéhez kapcsolódó eseményekre:

2018. november 17-én 10 órakor a váci székesegyházban tartandó szentmisére

A szentmisét dr. Beer Miklós megyéspüspök mutatja be.

A szentmisén a Püspök atya megáldja és megszenteli a Szent Erzsébet kenyereket és átadja a Szent Erzsébet díjakat a Váci Egyházmegyében karitász munkát végző legáldozatosabb önkénteseknek.

Továbbá szeretettel hívjuk és várjuk a Váci Bartók-Pikéthy Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola AMI növendékei és tanárai által 2018. november 19-én 18 órakor a Zeneiskola Cs. Nagy Tamás hangverseny termében tartandó jótékonysági koncertre, melynek bevételét a karitász javára ajánlják fel.

KARITÁSZ LELKINAP 2018. április 28-án
2018. Április 20.

Szeretettel várjuk a Váci Egyházmegye területén működő karitász önkénteseinket a 2018. április 28-án tartandó Karitász lelki napra.

Program: 9.30-tól gyülekező és regisztráció a Galamb utcai Oktatási
Központban

10.00 óra Püspöki szentmise a Váci Barátok templomában

11.00 óra Beszámoló a 2017-es évről; 2018-as évre vonatkozó tájékoztatás

11.30-tól Varga Sándor újlengyeli plébániai kormányzó lelki gyakorlatos
beszéde

Kb. 13.00 órától Ebéd

14.00 óra Urr Zsolt Ipoly atya Vácrátóti plébániai kormányzó
lelkigyakorlatos beszéde

MEGHÍVÓ SZENT ERZSÉBET NAPRA
2017. November 2.

A Váci Egyházmegyei Karitász, a Vác-Alsóvárosi Szent Anna- és a Deákvári Szent Erzsébet Karitászcsoport szeretettel hívja és várja Önt és kedves családját

a Karitász védőszentjének ünnepén - Szent Erzsébet napján - 2017. november 19-én 10 órakor a váci székesegyházban tartandó szentmisére.

A szentmisét dr. Beer Miklós megyéspüspök mutatja be.

Ezzel az eseménnyel nyitjuk meg a "Tárjátok ki a szíveteket" programot. A szentmisén a Püspök atya megáldja a Szent Erzsébet kenyereket és átadja a Szent Erzsébet díjakat a Váci Egyházmegyében karitász munkát végző legáldozatosabb önkénteseinek.

A Szent Erzsébet kenyerekkel jótékony célt szolgálunk. A kenyérért összegyűlt adományokból a legrászorultabb váci családok részére készítünk adventi csomagokat, melyeket 2017. december 4-én adunk át az "Egymillió csillag a szegényekért" programsorozat keretében.

(1-5)(6-10) (11-15) (16-20) (21-25)  ... (31-30)   >>