Programnaptár
<< 2017 Február >>
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28


Egyházmegyei hírek
- PARMA FIDEI: PÁSZTOR GYŐZŐ K...
- NYÍLT NAP A KAROLINÁBAN...
- 1 %...
- FERENC PÁPA ÜZENETE A BETEGE...


Egyházmegyei programok


Keressen minket Facebookon:Váci Egyházmegyei Karitász
2600 Vác, Migazzi tér 6. - Tel.: +36 27 814 174 - E-mail: caritas@vaciegyhazmegye.hu

HÍREK

Hír beküldése: hirbekuldes@karitasz.vaciegyhazmegye.hu

Megalakult az egyházmegye 105. karitászcsoportja
2017. Február 23.

Örömmel tudatjuk, hogy Monorierdőn megalakult a karitászcsoport, a Váci Egyházmegyében így 105 karitászcsoport dolgozik a rászorulókért.

Isten áldása kísérje áldozatos munkájukat!
Részletek >>

Napi evangélium és elmélkedés
2017. Február 22.

Abban az időben amikor Jézus Fülöp Cezáreájának vidékére ért, megkérdezte tanítványaitól: „Kinek tartják az emberek az Emberfiát?” Ezt válaszolták: „Van, aki Keresztelő Jánosnak, van, aki Illésnek, mások Jeremiásnak vagy valamelyik prófétának.” Ő tovább kérdezte őket: „Hát ti, kinek tartotok engem?” Simon Péter válaszolt: „Te vagy a Krisztus, az élő Isten Fia.” Erre Jézus azt mondta neki: „Boldog vagy, Simon, Jónás fia, mert nem a test és a vér nyilatkoztatta ki ezt neked, hanem az én mennyei Atyám. Ezért mondom neked, hogy te Péter vagy, és én erre a sziklára építem Egyházamat, s a pokol kapui nem vesznek erőt rajta. Neked adom a mennyek országának kulcsait. Amit megkötsz a földön, meg lesz kötve a mennyben is, és amit feloldasz a földön, fel lesz oldva a mennyben is.” Mt 16,13-19
Részletek >>

Hogyan lehet a személyi jövedelemadó 1 százalékáról rendelkezni 2017-ben?
2017. Február 21.

A személyi jövedelemadóról szóló törvény lehetőséget teremt arra, hogy a magánszemélyek a jövedelemadójuk meghatározott részéről a külön törvényt szabályai szerint rendelkezzenek, így adójuk egy része az általuk megjelölt civil és/vagy egyházi kedvezményezettekhez, költségvetési előirányzatokhoz kerüljön. Fontos azonban kiemelni, hogy amennyiben valaki nem rendelkezik az 1 százalékáról, adójának ez a része nem vész el, hanem a költségvetésben marad, azaz ezt az összeget az állam a költségvetési törvényben leírtak szerint költi el. A rendelkezés nem kötelező, de aki élni kíván ezzel a lehetőséggel, annak rendelkező nyilatkozatot, nyilatkozatokat kell adnia.
Részletek >>

Karitász lelkinap Vácon
2017. Február 20.

A Váci Egyházmegyei Karitász 2017. február 18-án lelki napot szervezett az egyházmegye karitászcsoportjainál tevékenykedő önkéntesei, csoportvezetői részére. A lelki napon 53 karitászcsoportból több, mint 270-en vettek részt.

A nyitó szentmisét dr. Beer Miklós váci megyéspüspök mutatta be 10 órakor a Ferences templomban dr. Csiba Tibor isaszegi plébánossal, Sebők Sándor fóti plébánossal és Miklós János újszászi plébánossal. Püspök atya a szentmisét követően a Galamb utcai oktatóközpontban tartott lelkigyakorlatos beszédet.

A szerény ebéd felszolgálásában a váci Pivár Ignác Általános Iskola és Speciális Szakiskola tanulói és két nevelője volt segítségünkre.
Ezt követően "Segélyszervezetünk a Váci egyházmegyében" címmel a Váci Egyházmegyei Karitász irodavezetője ismertette a karitászcsoportokkal való szorosabb együttműködés szempontjait.

A záró előadásra dr. Sztankó Attila - zebegényi plébánost kértük fel, aki a szegénység mindennapjairól és a helyes segítségnyújtásról beszélt.
Részletek >>

A Dunakeszi karitászcsoport teadélutánjai
2017. Február 17.

A Dunakeszi Karitászcsoport küldött hírt és néhány fényképet az immár másfél éve működő rendezvénysorozatukról:

A Dunakeszi karitászcsoportunk által felkarolt idős emberek számára találtuk ki a havi rendszerességgel megtartott teadélutánt. Célunk az volt, hogy a főként egyedül élő idős embereknek tartalmas szórakozást, közösségi együttlétet nyújtsunk. Mára már szélesebb körben - korhatár nélkül, a templomunkba járó híveknek - is meghirdetjük a teadélutánt, ahol remek előadásokat hallgathattunk meg, és a finom pogácsa, süti és tea fogyasztása közben jókat lehet beszélgetni.
Részletek >>

(1-5)(6-10) (11-15) (16-20) (21-25)  ... (246-246)   >>

Katolikus Karitász országos adományvonala (500Ft/hívás)