<< 2024 Március >>

- MENTÁLHIGIÉNÉS TÁMOGATÁS A C...
- VARGA LAJOS SEGÉDPÜSPÖK ÁLDO...
- DIÁKOK ALKOTTÁK ÚJRA A KERES...
- NYOLC ÓRÁS SZENTSÉGIMÁDÁS A ...

ADOMÁNYBOLT

Szeretettel várja látogatóit, vásárlóit és adományozóit a Váci Egyházmegyei Karitász Adományboltja Vácon a Hattyú utca 1. szám alatt. A Váci Egyházmegyei Karitász 2012-ben nyitotta meg adományboltját. Az üzletben a külföldi segélyszállítmányokból érkezett használt, de jó minőségű áruk egy része, az Önök által adományozott, használt, de jó minőségű termékek egy része kaphatók. Az adománybolt bevételét rászoruló családok segélyezésére használjuk fel.

Nyitvatartás:

HÉTFŐN: Zárva (9 és 11 óra között kizárólag adományátvétel van!)

( Amit szívesen fogadunk: konyhai eszközök, edények, háztartási gépek, bútor, elektronikai eszközök,1 fő legfeljebb 1 zsák ruha!)

KEDD: 9-15

SZERDA: 9-15

CSÜTÖRTÖK: 9-15

PÉNTEK: 9-12

SZOMBAT: Zárva

ADOMÁNYBOLT FACEBOOK OLDALA.

Bankszámlaszámunk: OTP 11784009-20005454

Kártyával történő adományfozetés: adomany.vaccaritas.hu

Kedves Adományozóink!

Az adományok jelentős része közvetlenül a támogatottjainkhoz kerül, ahogy kedves támogatóinktól kapjuk, másik részüket adományboltunkban értékesítjük. Így a tárgyi adományokból származó bevételből lehetőség nyílik arra, hogy a rászoruló emberek személyre szabott támogatásban részesülhessenek. Így lesz ezekből a tárgyakból olyan forrásunk, amit pl. élelmiszer csomag, kályha, tüzelő vásárlására fordíthatunk.

A segítés szándéka ugyanakkor úgy lesz valóban hatékony támogatás, ha az ésszerűen történik és a megadományozott személyt nem hozza még nehezebb helyzetbe.

Munkatársaink az utóbbi adományátvételek alkalmával sajnos azt tapasztalták, hogy a karitász részére hozott adományoknak csak egy részét lehet jó szívvel továbbadományozni, mert jelentős részük szennyezett, törött vagy hiányos. Ez nem csupán méltatlan az adományozó és a megsegíteni kívántak számára, hanem a segélyszervezet számára jelentős többletköltséget jelent, amit a nehéz helyzetű emberek támogatására rendelkezésre álló keretből kell elvonnia.

Összefoglaltuk, hogyan tudnak adományaikkal valóban jól és mindenki számára örömet adó módon segíteni, és nem rónak ránk olyan mértékű terheket, ami már meghaladja az adomány értékét.

Tisztelettel kérjük, hogy amikor adományozni készül, ezeket mérlegelje!

-          A megunt vagy feleslegessé vált holmik másnak kincsek lehetnek, de az adományozásnál figyelembe kell venni, hogy mi lehet hasznos a karitász látókörében lévő célcsoportok számára. A legfontosabb tehát, hogy nézze át az adományozásra szánt dolgokat, hogy azok tiszták és működőképesek legyenek! Törött holmi, hiányos játék vagy könyv másnak sem kell, ezzel mi sem tudunk mit kezdeni.

-          Amikor válogat, tartsa szem előtt, hogy ami ajándékba sem adható, és az Adományboltban sem értékesíthető, nem is újrahasznosítható, az végül sajnos a hulladékként végzi.

-          Nem szabad elfelejtenünk, hogy az adomány fogadásnak költségei is vannak: a rakodás, a válogatás, a raktározás, a szállítmányozás jelentős költséggel járnak. Ha továbbadományozásra nem alkalmas ruhákkal, tárgyakkal foglalkoznak munkatársaink és önkénteseink, azzal csak másoknak okozunk kárt, energiánkat és időnket is feleslegesen terheli.

-          A rászorulók szempontjából a használhatóság mellett érdemes arra is figyelni, hogy ha nagyobb mennyiségű ruhát adományozunk, akkor életkor és nemek szerint szortírozva adják át adományukat, mert így tudunk a leggyorsabban segíteni a rászorultakon is.

-          Sajnos nincs módunk egy ruha felfeslésének, cipzár meghibásodásának javíttatására, tisztíttatásra, ezért csak foltmentes, hibátlan ruhákat és cipőket tudunk fogadni. Kérjük, hogy azt a tárgyat vagy ruhaneműt, ami hibás vagy szennyezett, azt ne hozzák be hozzánk!

-          Nem okozhatunk csalódást egy gyermeknek vagy rászoruló embernek sem azzal, hogy hibás, piszkos ruhát, játékot adunk neki adományként.

-          Nagy segítséget jelent az is, ha az adományozott ruha éppen az aktuális évszakban vagy az eggyel későbbiben viselhető, így nem kell 9 hónapon keresztül tárolni ezeket a felajánlásokat.

Továbbra is szeretettel várjuk a jó szívvel és átgondoltan adott adományaikat

hétfőnként 9 és 11 óra között Vácon a Hattyú u. 1-ben

található Adományboltunkban.

Kérjük, hogy minden adományozó egyszerre csak 2 reklámtáskányi adományt hozzon!

Aki 2 táskánál több adományt szeretne beadni, szíveskedjék munkatársainkkal előzetesen egyeztetni a

06 30 193 6263-as telefonszámon.

Bútor adomány felajánlás esetén kérjük, szíveskedjenek az adományt lefényképezve a caritas@vaciegyhazmegye.hu e-mail címre levelet küldeni, amelyben feltüntetik elérhetőségüket, hogy munkatársaink fel tudják venni Önökkel a kapcsolatot.

Köszönjük minden kedves Adományozónk felajánlását és a nehéz sorsú emberekért vállalt áldozatát.

„Aki pedig csak egy pohár friss vizet ad is inni egynek a legkisebbek közül, mert az én tanítványom, bizony mondom nektek: nem marad el jutalma.”  (Mt. 10,42)